REUTERS

Влада мексиканської столиці офіційно повідомила про значне погіршення екологічної обстановки та істотне перевищення концентрації тропосферного озону в районі міста. Як зазначається в заяві Комісії з навколишнього середовища мегаполісу, в районі Тлальпан рівень забруднення досяг позначки в 156 балів (за шкалою від 0 до 200), передає ТАСС.

Оприлюднені міським урядом "надзвичайні заходи" з поліпшення ситуації включають в себе нові обмеження на використання автомобільного транспорту. Крім того, як зазначили у відомстві, підприємства "цементній, фармацевтичної, хімічної, енергетичної та нафтопереробної" галузей повинні будуть скоротити викиди в атмосферу на 30-40%".

Читайте такожРівень забруднення повітря столиці Мексики перевищив допустимі норми

Відео дня

Жителям Мехіко і передмість, особливо дітям і тим, хто страждає серцево-судинними та легеневими захворюваннями, було рекомендовано не залишати приміщення з 13:00 до 19:00". За прогнозами фахівців, високий тиск і сонячна радіація будуть перешкоджати розсіюванню забруднення в небі над міською агломерацією, де проживають понад 20 млн осіб.

У середині березня в районі Мехіко вперше за 14 років була оголошена екологічна тривога через значне перевищення концентрації шкідливих речовин у повітрі. Після цього влада оголосила, що програма, яка забороняє використовувати машини в певний день тижня, буде поширюватися на всі автомобілі, зареєстровані в регіоні. Нові правила вступили в силу у вівторок у всіх 16 районах столиці і 18 муніципалітетах штату Мехіко.