Ілюстративна фотографія / Фото УНІАН

У Чернгівській області на річках Десні та Снові відбувається пік весняної повені.

Про це УНІАН повідомили у департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, минулого тижня на річці Снов біля міста Щорс спостерігався пік весняної повені з відміткою 186 см над нулем поста. За 82 роки спостереження мінімальне значення піку весняної повені сягнуло минулого року 102 см над нулем поста, а максимальне - 400 см над нулем поста. Також цього тижня (27- 28 березня) на р. Десна біля с. Розльоти  спостерігався пік весняної повені з відміткою 510 см над нулем поста. За 83 роки спостережень у цьому пункті максимальний рівень води весняного водопілля сягнув 1045 см над нулем поста, а мінімальний був торік - 388 см над нулем поста.

Відео дня

На річках Дніпро та Десна нижче с. Розльоти та р. Сейм продовжуються підйоми рівнів води. На р. Снов біля м. Щорс та р. Сейм біля с. Мутин вода на низьких дільницях заплави.

Як повідомляв УНІАН, за прогнозами, цього року повінь на річках Чернігівщини не перевищить середні значення весняного водопілля.