На Сахалине гибнут птицы / Вячеслав Козлов / ecosakh.ru

Птахи гинуть в районі розливу нафтопродуктів з танкера "Надежда", викинутого на мілину біля західного узбережжя Сахаліну в Невельському районі, про це повідомляє РИА Новости з посиланням на громадську організацію "Экологическая вахта Сахалина".

Вранці 28 листопада до берега Сахаліна в районі порту Невельськ вітром викинуло на мілину танкер "Надія", на його борту перебували вісім членів екіпажу та 786 тонн нафтопродуктів. За попередньою інформацією, через вітер якір при виїмці вдарив про корму, танкер отримав тріщину в машинному відділенні.

Читайте такожGreenpeace опублікував добірку 10 найкращих знімків, які змінили світ (фоторепортаж)

Відео дня

За даними "Эковахты", при обстеженні узбережжя Татарської протоки екологами та волонтерами виявлено забруднення нафтопродуктами близько 11 кілометрів берегової риси. Інтенсивність — від щільної смуги мазуту і його плям у воді до нафтової плівки і згустків водонафтової емульсії. Повідомляється, що на прилеглих скелях екологи виявили безліч беринговых бакланів, практично повністю вкритих мазутом.

"Не менше 100 птахів були ще живі, але склеєне пір'я не давало їм можливості літати і навіть плавати. Баклани намагалися сховатися від сильного північно-західного вітру за уступами скель і бетонних конструкцій, не менше п'яти птахів загинули", — йдеться в повідомленні "Эковахты".

Повідомляється, що роботи з порятунку тварин із залученням спеціального обладнання можуть початися в середу, суботу і понеділок заплановані масштабні акції з залученням волонтерів.