Набір до нового рибного патруля почнеться в листопаді / Скріншот

Відео дня

«Я думаю, що максимум два тижні, коли ми оголосимо про те, що починаємо набір. Ми чекаємо юридичного оприлюднення постанови про ліквідацію територіальних органів охорони. Її схвалено на засіданні уряду 30 вересня», - сказав він у відповідь на питання про приблизні терміни початку роботи нового органу.

Читайте такожГрупа фламінго помилково прилетіла до Сибіру, через холоди їй загрожує загибель (відео)

За словами Коваліва, рибний патруль отримає нові плавальні засоби, а також буде забезпечений приладами нічного бачення і безпілотними літальними апаратами.

«Європейські країни використовують і прилади нічного бачення, і безпілотні літальні апарати. Тому в новому рибному патрулі, насамперед у Києві і Київській області, де буде перший запуск (початок роботи рибного патруля – УНІАН) буде також закуплено це сучасне нове обладнання», - сказав голова Держрибагентства.

При цьому він зазначив, що кошти для створення нового органу буде залучено не лише з державного бюджету, а й від українських і міжнародних донорів.

«Дуже багато було проведено роботи, переговорів з усіма наявними в Україні донорами, з усіма можливими міжнародними організаціями, країнами, які готові нам допомогти в тому, щоб закупити нове необхідне обладнання», - сказав Ковалів.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство аграрної політики і продовольства спільно з Держрибагентством ініціювало створення в Україні рибного патруля, який почне роботу з 2016 року і замінить рибоохорону. Штат органу буде сформовано на основі відкритого конкурсу і буде суттєво скорочено порівняно з діючим органом охорони порядку у галузі, щоби підвищити заробітну плату співробітникам з 1,5 тис. грн до 4-6 тис. грн. Ковалів раніше зазначав, що необхідність створення нового органу назріла через масштабний рівень корупції в галузі.