В Черкассах снова дымно / Соцсети

У Черкасах та навколишніх селах сьогодні вранці спостерігається задимлення, жителі скаржаться на різкий запах диму.

Як передає кореспондент УНІАН, запах диму з’явився у Черкасах у ніч на 20 жовтня.

На ранок по всьому місту розповсюдився густий дим. У соцмережах черкащани скаржаться на важкість дихання.

Відео дня

Читайте такожКМДА просить киян обмежити перебування дітей на вулиці через горіння торфовищ

Як повідомили кореспонденту УНІАН в ГУ Держсанепідслужби у Черкаській області, черкаська міська СЕС вже досліджує причини задимленості. Є інформація, що через локальні пожежі попід Дніпром, які за останній час сталися на Черкащині, в атмосфері відбувається застій повітря. Ситуацію зможе виправити дощ. Загалом локальних пожеж не зафіксовано. Наразі перевіряються лісові масиви, а також поклади торфу на території Канівського, Корсунь-Шевченківського, Городищенського, Черкаського, Чигиринського, Драбівського та Золотоніського районів на предмет можливих загорань.

У прес-службі ДСНС у Черкаській області, пожеж на території області, що могли викликати таке задимлення, зафіксовано не було. За попередніми даними, дим рухається з торф’яників на півночі України.

Як повідомляв УНІАН, востаннє Черкаси накривало димом 5 днів тому. Фахівцям УДСНС у черкаській області так і не вдалось установити, звідки в місті з’явився дим. У Черкаській області 3 вересня спостерігалося задимлення через торф’яні пожежі на території Київської області.