Торфяники / Скриншот из видео

Про це в ефірі "5-го каналу" повідомила начальник прес-служби Головного управління ДСНС України в Київській області Вікторія Рубан.

"На даний момент найбільша проблема, яка існує, це, по-перше, відсутність води повністю, тому що аномальна погода призвела до того, що в багатьох водних джерелах, з яких ведеться гасіння, практично до мінімуму знизилася вода або її зовсім немає", - сказала вона.

За словами Рубан, в деяких районах пожежникам доводиться прокладати рукавні лінії довжиною до одного кілометра, щоб з допомогою насосних станцій подавати воду.

Відео дня

Читайте такожЗадимлення у Вінниці викликано горінням київських торфовищ - ДСНС

"Якщо, скажімо, в минулому році застосовувалися інженерні заходи щодо перекриття русел річок для того, щоб підняти воду і підтопити деякі ділянки, то в нинішній ситуації у багатьох вододжерелах майже немає води, тому в деяких місцях доводиться прокладати рукавні лінії довжиною десь до кілометра для того, щоб за допомогою насосних станцій подавати воду", - зазначила Рубан.

Також вона додала, що найбільші тліючі вогнища торфу знаходяться в Бородянському та Вишгородському районах, а також у Києво-Святошинському районі, поблизу села Білогородка і села Мощун.

Як повідомляв УНІАН, на сьогоднішній день в різних місцях Київської області тліють торфовища на загальній площі 122 га.

У зв'язку з цим Держсанепідслужба зафіксувала в столиці істотне перевищення вмісту шкідливих речовин у повітрі.