Разлив нефти / meteovesti.ru

Про це йдеться в повідомленні, поширеному компанією, повідомляє ТАСС.

"Попередні оцінки вказують на викид сирої нафти загальним обсягом близько 40 кубічних метрів. Масштаб і причини інциденту будуть уточнюватися", - заявляють в Statoil.

Згідно прес-релізу, потрапляння нафти у воду було помічено в 08:30 ранку за місцевим часом (09:30 по Києву) в ході відвантаження нафти в танкер Hilda Knutsen з морського причалу-буя, розташованого між нафтовидобувними платформами Statfjord A і Statfjord B. Відвантаження було негайно зупинене, трубопроводи перекриті. При цьому платформи продовжують роботу в нормальному режимі.

Відео дня

Читайте такожУ Канаді стався масштабний розлив нафти

У Statoil відзначають, що причиною інциденту став дефект нафтоналивного рукава. За розвитком ситуації ведеться спостереження з чергового рятувального судна і вертольоту. Влада сповіщені про те, що трапилося.

Нафтогазове родовище Statfjord є одним з найстаріших на норвезькому шельфі. Воно було відкрите в 1974 році, видобуток почався в 1979 році. В даний час обсяги видобутку знаходяться на рівні 20-25 тис. барелів на день. Розливи нафти на родовищі раніше відбувалися в 2007 і 2008 роках.