Иллюстративная фотография: лесные пожары / Фото: УНИАН

В Черкасах рівень концентрації оксиду вуглецю (чадного газу) в повітрі перевищує допустиму норму у 4 рази.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Черкаського обласного Гідрометцентру Віталій Постригань.

Читайте такожЗадимлення у Києві: Синоптики розповіли, коли у столиці стане легше дихати

Відео дня

За його словами, зранку 3 вересня у повітрі спостерігалася помірна задимленість. Це наслідок горіння торф’яників та лісного масиву поблизу Києва.

Приземна інверсія та слабкий вітер (переважно західного напрямку 3-5 м/с) сприяють накопиченню у повітрі шкідливих домішок, що негативно впливає на здоров’я людей і навколишнє середовище.

Покращать ситуацію в Черкасах та області довгоочікувані дощі, які знизять показник пожежної небезпеки в екосистемах та очистять атмосферне повітря. 5-6 вересня через Черкащину проходитимуть атмосферні фронти із заходу, що зумовлять короткочасні дощі. При цьому, посилений вітер прискорить процес очищення повітря.

Читайте такожУ Києві зафіксували ще два температурні рекорди

Як повідомляв УНІАН, у Черкаській області сьогодні спостерігається задимлення через пожежі на Київщині. Черкаська область опинилась в зоні смогу, який спричинили затяжні лісові та торф’яні пожежі на території Київської області. Задимлення спостерігається у Жашківському, Звенигородському, Канівському, Золотоніському, Лисянському, Городищенському, Корсунь-Шевченківському, Черкаському районах області та в Черкасах.

Влада Черкас рекомендує школам та дитсадкам обмежити проведення прогулянок дітей через задимленість у місті. Також рекомендовано обмежити перебування дітей поза межами приміщень, а всі заходи і заняття проводити при закритих вікнах.