Кадр видео

Останнім часом найскладніша ситуація спостерігається у Бурятії, де запроваджений "Режим надзвичайної ситуації в лісах", та в Іркутській області, повідомляє Deutsche Welle. Загальна площа лісових пожеж у Бурятії зросла на 819 гектарів, повідомляє в неділю, 30 серпня, прес-служба міністерства з надзвичайних ситуацій Росії. 

"Протягом доби в Республіці Бурятія виникло два осередки пожеж на площі понад 3,1 тисячі гектарів, ліквідовано шість осередків пожеж на площі понад 2,2 тисячі гектарів", - повідомили в МНС.

Відео дня

Читайте також"Це не ніч, а день": росіяни зняли "апокаліптичне" відео, як горять ліси біля озера Байкал

Тим часом в Іркутській області Росії за минулу добу не зафіксовано нових джерел загорянь. "Ліквідовано три осередки на площі 1937 гектарів, у результаті кількість осередків зменшилася на три пожежі", - йдеться у повідомленні.

До боротьби з вогнем залучено понад 21 тисячу людей.

Як повідомляв УНІАН раніше, керівник протипожежної програми "Гринпис России" Григорій Куксін заявив про збільшення площі лісових пожеж в Іркутської області і Бурятії в районі озера Байкал. За словами Куксіна, поки вдається врятувати лише деякі населені пункти і окремі ділянки байкальських заповідників.