Иллюстративная фотография: тушение торфяников / Фото УНИАН

Гасіння торфу на Київщині здійснюється у цілодобовому режимі, ситуація контрольована.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як йдеться в повідомленні, зранку 27 серпня проведено авіаційну розвідку території Київської області, де відбувається тління торфу. Нових осередків не виявлено.

Відео дня

«Найближчий до м. Києва осередок торф’яної пожежі загальною площею 5 га знаходиться у заплаві річки Ірпінь поблизу смт Гостомель, від якого вчора, 26 серпня, ймовірно, сталося розповсюдження задимленості на територію м. Києва», - зазначили в ДСНС.

Читайте такожЧерез задимлення киянам радять закрити вікна та обмежити прогулянки дітей на вулиці

До гасіння цього осередку додатково залучено від ДСНС 16 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки, у тому числі пожежну насосну станцію та мотопомпи.

Всього до гасіння осередків тління торфу на території Київської області від ДСНС залучено 72 чоловіка особового складу та 22 одиниці техніки.

Також у Держслужбі запевнили, що радіаційний фон у Києві знаходиться у межах норми та становить в середньому 12 мікрорентген на годину (безпечний рівень радіаційного фону до 30 мікрорентген на годину).

Радіаційний фон у Зоні відчуження складає в середньому 24 мікрорентген на годину (безпечний рівень радіаційного фону до 50 мікрорентген на годину).