Иллюстративная фотография / leopard-land.ru

У Донецькій і Луганській областях в результаті бойових дій та масових артилерійських обстрілів понад 200 гектарів лісу були пошкоджені пожежами. Про це в ході брифінгу заявив голова Державного агентства лісових ресурсів Олександр Ковальчук.

«Через постійні обстріли відбувається дуже багато пожеж. На сьогоднішній день загальна площа лісу, який загорівся в результаті обстрілу, становить понад 200 гектарів», - заявив Ковальчук.

Читайте такожЧечоткін заявив, що причиною більшості пожеж у Чорнобильській зоні є підпали

Відео дня

За його словами, у зв'язку бойовими діями та замінованими лісовими масивами державна лісова охорона в більшості випадків не має можливості брати участі у локалізації пожеж.

Ковальчук також повідомив, що поставки лісу і пиломатеріалів для потреб будівельних компаній, які займаються будівництвом фортифікаційних споруд в зоні проведення антитерористичної операції, що виконуються в повному обсязі.

«З 45 тис. куб. м лісу і 2 тис. куб. м пиломатеріалів Держлісагентство вже поставило понад 93% від заявленого обсягу і продовжує постачати матеріали у відповідності з графіком», - зазначив глава відомства. Він додав, що заборгованість будівельних організацій перед Держлісагентством за наданий їм лісоматеріал в загальній сумі становить понад 25 млн грн.

Читайте такожУ Франції через лісові пожежі евакуйовано близько 10 тисяч осіб

Як повідомляв УНІАН, раніше голова Держлісагентства Олександр Ковальчук заявляв, що з початку 2015 року в Україні зафіксовано в 3 рази більше лісових пожеж, ніж за аналогічний період минулого року і що Держлісагентству необхідно близько 250 млн грн на оновлення парку протипожежної техніки, 73% якого зношене і експлуатується понад 16 років. При цьому він зазначив, що Держлісагентство зможе направити для цих цілей всього 50 млн грн зі своїх оборотних коштів.