facebook.com/MNSKyiv

Про це повідомляє департамент лісового господарства по ДФО, передає РИА Новости.

"За минулу добу на Далекому Сході ліквідовано 20 пожеж, на ранок понеділка продовжують горіти дев'ять пожеж. З них чотири пожежі в Якутії, три в Хабаровському краї, і по одній на Сахаліні та в Амурській області", — повідомляє департамент.

Як уточнили в департаменті, дві з чотирьох пожеж в Якутії зареєстровані на території Олекминського заповідника.

Відео дня

Читайте такожУ Каліфорнії не вдається взяти під контроль лісові пожежі, їх площа зросла до 1,4 тисячі гектарів (фото)

Також у відомстві зазначили, що боротися з пожежами допомогли дощі, які у вихідні пройшли в Амурській області та Хабаровському краї.

За даними департаменту, за добу в окрузі згоріло 38 гектарів тайги, що в десятки разів менше, ніж минулого тижня. Боротьбу з пожежами ведуть 440 осіб, 76 одиниць техніки, у тому числі п'ять вертольотів.

Читайте такожУ Росії знову палають ліси: за добу вогонь виник в 34 місцях Забайкалля

Раніше УНІАН повідомляв, що Республіканський Мінсільгосп зараз вирішує питання про введення надзвичайного режиму на всій території Бурятії. А в Амурській області режим НС через лісових пожеж вже оголосили. Зазначається, що в Бурятії локалізовано один з великих лісових пожеж на площі 4 тисячі гектарів, але зареєстровані ще 30 вогнищ. Полум'я гасять більше 500 пожежників, причиною пожежі називають необережне поводження з вогнем та грози.