Украина занимает второе место в мире по запасам янтаря / Фото УНИАН

Міністерство екології та природних ресурсів України відкликає всі дозволи на видобуток бурштину, які були видані у 2015 році, йдеться у повідомленні міністерства.

«Враховуючи нещодавнє доручення президента України Петра Порошенка щодо підвищення ефективності протидії незаконному видобутку та реалізації бурштину, а також беручи до уваги рекомендації комітету Верховної Ради з питань екологічної політики і природокористування, бачу правильним утриматися від надання нових узгоджень на час розроблення прозорого механізму регулювання діяльності з видобутку та реалізації бурштину», - цитує прес-служба заступника міністра екології Світлану Коломієць.

Читайте такожНа Житомирщині готують програму рекультивації знищених копачами бурштину земель

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект Закону України «Про видобуток та реалізацію бурштину».

Ухвалення даного закону дозволить знизити криміногенну обстановку в поліських районах Житомирської, Рівненської й Волинської областей, сприятиме скороченню незаконного видобутку бурштину.

Україна посідає друге місце у світі за запасами бурштину, при цьому вирізняється найвищим у світі відсотком бурштину ювелірної якості в покладах.