Иллюстративная фотография / leopard-land.ru

У Житомирській області з понеділка, 6 липня, обмежено в’їзд автотранспорту до лісів через оголошення найвищого 5-го класу пожежної небезпеки у регіоні.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Читайте такожДев'яту добу пожежники не можуть загасити торфовища в "Чорнобильської пущі"

Відео дня

Як зазначається у повідомленні, наразі у регіоні спостерігається найвищий – 5-й клас – пожежної небезпеки, тому у лісах області цілодобово чергують працівники державної лісової охорони, аби не допустити загорянь.

«Враховуючи погодні умови, ситуація з пожежною безпекою в лісах області залишається досить напруженою», - цитує прес-служба відомства начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського.

За його словами, лісівники докладають максимум зусиль, аби вберегти лісові насадження: поновили протипожежні розриви, додатково закуповують пожежні машини, вся лісова охорона перебуває в стані повної бойової готовності.

Суттєву допомогу у виявленні вогнищ загорянь надає авіація, крім того, лісівники хочуть залучити до цієї справи ще й волонтерів.

Читайте такожМасштабна пожежа в черкаському драмтеатрі: слідчі не виключають умисного підпалу (фото, відео)

На даний момент вже перекрито всі лісові дороги, а в’їзд автотранспорту до лісу категорично заборонений. Лісівники звернулися до громадян з проханням максимально обмежити відвідування лісу аж до настання більш сприятливих погодних умов.

Як повідомляв УНІАН, раніше Гідрометцентр попередив про сильну спеку 6-8 липня у західних і місцями у Вінницькій та Житомирській областях.