facebook.com/SKGov

Збройні сили Канади направляють 1,4 тис. військовослужбовців для допомоги в ліквідації лісових пожеж у провінції Саскачеван. Про це ТАСС повідомили в канадському міністерстві оборони.

"У завдання військових входить надання допомоги в гасінні вогню, а також забезпечення логістики при евакуації населення з небезпечних зон", - зазначили тут.

На даний момент близько 8 тис. жителів Саскачевану евакуйовані через лісові пожежі, що вирують другий тиждень на півночі регіону. Евакуація торкнулася понад 50 поселень, у більшості з яких проживають представники корінних народів Канади. Вимушених переселенців розмістили на півдні Саскачевану, а також в сусідніх провінціях Манітоба та Альберта.

Відео дня

У суботу прем'єр-міністр Саскачевану Бред Уолл звернувся до уряду Канади за допомогою в ліквідації лісових пожеж.

На даний момент в регіоні зафіксовано понад 110 вогнищ загоряння, площа 49 з них перевищує 100 гектарів. Загальна площа лісових пожеж не повідомляється.

Читайте такожУ Чорнобильській зоні все ще продовжують гасити тліючий торф (фото)

У гасінні вогню задіяні понад 600 пожежних, 40 вертольотів і 19 літаків. На допомогу місцевим вогнеборцям також прибули їхні колеги з канадських провінцій Онтаріо, Квебек, Ньюфаундленд і Лабрадор, а також американські пожежники зі штату Південна Дакота.