Тополь / commons.wikimedia.org

Про це повідомили у прес-службі КМДА, посилаючись на проміжні результати громадського обговорення цього питання, передає "Українська правда".

Станом на 16 червня свою думку висловили понад 13 тисяч жителів столиці.

"Загалом плани замінити тополі підтримують майже 70% опитаних (з них: через потенційну небезпеку – 23,5%, а для 45,8% – це незручності від пуху), 28,7% – просять залишити тополі, і лише 2% киян – байдуже, як буде вирішуватися питання", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У свою чергу екологи закликали владу Києва не замінювати тополі, оскільки жодне інше дерево не має стільки користі для мегаполісу, як тополя. Їх також обурило те, що ще до закінчення голосування щодо цього питання тополі почали знищувати.

Читайте такожЕкологи виступили проти знищення тополь у Києві

Зокрема, перші дерева зрізали на бульварі Шевченка.

"На бульварі Шевченка вже рубають тополі! Незважаючи на те, що відповідного рішення Київради ще не було ухвалено, знищення тополь вже відбувається", - обурилися в організації "Екологія – Право – Людина".

Водночас у Київській адміністрації запевнили, що до питання заміни тополь підходитимуть комплексно. І обіцяють для початку прибрати лише потенційно небезпечні дерева.

"За свідченням науковців, 40% дерев, зокрема і тополь, у місті Києві досягли середньої вікової межі. Тобто виникла необхідність заміни дерев, які несуть потенційну небезпеку життю та здоров’ю громадян", - йдеться у повідомленні КМДА.

"У першу чергу, йдеться про аварійні та потенційно небезпечні дерева, які загрожують падінням. Саме на них буде зосереджена першочергова увага. А процес заміни аварійних дерев та тополь, що пушать, буде досить поступовим і, за попередніми прогнозами, займе приблизно 2 роки", – пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Наразі, за його словами, активно працює фахова робоча група, яка складається з експертів, екологів, науковців, які досліджують питання та надають свої рекомендації щодо оптимального вирішення проблеми.