/ popsci.com

Про це повідомляє ресурс 0629 з посиланням на начальника Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Стороженка.

«На нашій стороні залишилося п'ять лісгоспів і два лісництва, серед яких найбільші – Слов'янське і Краснолиманське. На окупованій території залишилося п'ять лісгоспів», - говорить він.

В управлінні лісового господарства відзначили, що коли точилися бої за Савур-Могилу, в Амвросіївському і Торезькому лісгоспах пожежами було охоплено понад 5 тисяч га лісу. У Краснолиманському лісгоспі від обстрілів і пожеж постраждало майже 1200 га лісових масивів, в Слов'янському – 200 га. Стороженко каже, що соснові ліси горіли по п'ять – шість днів. Підпустити на гасіння пожежі охорону лісу не представлялося можливим через розтяжки і міни.

Відео дня

Читайте такожУ США горить штат Аляска: перекриті дороги, евакуйовані сотні жителів (фотогалерея)

Він також зазначив, що чимало працівників лісництв залишилося на окупованій території. Сьогодні ці люди не отримують зарплату, але у управлінні їм допомогти нічим не можуть.

В даний час лісництва області готуються до пожежонебезпечного періоду, облаштовують мінералізовані смуги, встановлюють аншлаги, які нагадують про протипожежну безпеки.