Нафтобазу під Києво вже загасили / Фото УНІАН

Спеціалісти Державної екологічної інспекції України доповіли, що за результатами аналізу у відібраних раніше пробах ґрунту навколо місця пожежі на нафтобазі під Києвом вміст нафтопродуктів знаходиться на рівні фонових значень. У відібраних пробах води у ріці Стугні виявлено перевищення вмісту заліза загального в 3,6 разів.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України.

Читайте такожУ МОЗ запевняють, що повітря та вода на Київщині не несуть небезпеки для здоров’я людей

Відео дня

Щодо підрахунку шкоди під час забруднення атмосферного повітря в результаті згоряння нафтопродуктів, Державній екологічній інспекції України було доручено залучити експертів Інституту нафтопереробної та нафтохімічної промисловості «МАСМА». В ході досліджень експертами інституту в лабораторних умовах будуть спалені зразки нафтопродуктів, що знаходились на нафтобазі. В перерахунок на об’єм паливно-мастильних матеріалів, наявних на нафтобазі на початок пожежі, це дасть змогу з великою точністю підрахувати склад та загальну кількість забруднюючих речовин, що потрапили в атмосферне повітря в результаті згоряння.

Також 16 червня Мінприроди було направлено листа до Державної санітарно-епідеміологічної служби України щодо отримання інформації про моніторингові дослідження вод в населених пунктах, що розташовані навколо місця пожежі, що проводяться Державною санітарно-епідеміологічною службою України.