leopard-land.ru

"Ми підготували список всіх відомих нам термоточок — трав'яних і лісових пожеж, які були виявлені засобами космічного моніторингу на осушених торф'яних болотах і поблизу них. Зазвичай навесні ми знаходимо не більше двохсот таких пожеж, цього року їх цілих 484 штуки. І, якщо якесь з цих боліт влітку розгориться і буде сильно диміти, всі ми будемо точно знати, хто з відповідальних чиновників зробив свою роботу недостатньо якісно", – заявив керівник протипожежної програми Greenpeace Росії Григорій Куксін, передає Росбалт.

Читайте такожУ Бурятії площа лісових пожеж досягла річного рекорду

Найбільше турбують фахівців Брянська, Смоленська, Тверська, Ленінградська, Псковська, Новгородська, Ярославська, Московська області. Навесні працівники та добровольці Greenpeace 30 разів виїжджали на торфовища. І в 25 випадках знайшли торф'яні пожежі у 8 областях.

Відео дня

Організація закликає МНС не приховувати пожежі. "Ймовірність того, що влітку або на початку осені частину густонаселених регіонів Середньої смуги і Північного Заходу накриє густий торф'яної дим, цього року дуже велика", – вважає керівник лісового відділу Greenpeace Росії Олексій Ярошенко.