/ lesovod.org.ua

Лісова пожежа не була якісно локалізована минулого тижня, заявила голова села Світлана Ланцова. Про це повідомляє Росбалт.

"Вогнище спалаху в районі нашого села діє з минулого тижня. Після його виникнення була зроблена спроба його локалізувати, але вогонь подолав опашку. Потім полум'я перекинулося через трасу, що відокремлює село від лісу. Зараз пожежа рухається у напрямку до поселення. Вогонь загрожує будинкам і місцевому дитячому центру. Осередок діє на відстані не більше двох кілометрів", — розповіла глава поселення.

Ланцова зазначила, що група пожежників, направлена в район пожежі, не поспішає боротися з вогнем. За її словами, вогнеборці, які прибули з Новосибірська, "відпочивають" біля своїх пожежних автомобілів.

Відео дня

Читайте такожУ Росії продовжують горіти ліси: у Сибіру площа пожеж за добу збільшилася у 2,5 разу

У прес-службі ГУ МНС Росії Забайкальського краю заявили, що про "відпочиваючих у пожежних автомобілях вогнеборців і мови бути не може". "На місці працюють 8 співробітників і автоцистерна пожежної частини №37, авторозливна станція від місцевої добровільної пожежної команди "Линево Озеро", штат пожежної частини №58 ГУ ПС, 10 співробітників новосибірського рятувального центру, бульдозер, 2 автоцистерни, а також вертоліт Мі-8 Сибірського регіонального центру зв'язку, оснащений водозливним пристроєм", — пояснили в прес-службі.