ciaraanicolee / flickr.com

Вчені з Ґетінґенського університету (Universität Göttingen) у Німеччині створили композиційний матеріал на основі попкорну, повідомляє EcoTown

У 2011 році університет розробив матеріал з деревної стружки і грануляту попкорну. Продукт під назвою BalanceBoard відповідає технічним вимогам до стандартних деревно-стружкових панелей, проте важить на 35% менше.

"З BalanceBoard ми створили основу для нового покоління деревних матеріалів", - говорить керівник проекту проф. доктор Аліреза Каразіпур (Alireza Kharazipur) з факультету лісівництва та екології лісів.

Відео дня

Сировину для панелей отримують наступним чином: повітряну кукурудзу поміщують в паперовий пакет і розігрівають у промисловій мікрохвильовій печі впродовж двох хвилин при 200 Вт. Отриманий таким чином попкорн подрібнюють на гранули розміром 5 мм і потім використовують для виготовлення деревних матеріалів.

Читайте такожДахи нових будівель у Франції частково покриють рослинами та сонячними панелями

Нещодавно вченим вдалося зовсім виключити деревну стружку зі складу і розробити матеріал повністю з попкорну. Нові плити при такий самій міцності важать 80-300 кг/куб.м - значно менше, ніж BalanceBoard вагою 500 кг/куб.м. Новий матеріал підходить як для теплоізоляції, так і для виробництва надлегких сендвіч-панелей.

Незначна вага дозволить заощадити транспортні витрати та енергію при подальшій обробці матеріалу. Використання попкорну у якості сировини дозволить зберегти ресурси і також це корисно для клімату, оскільки під час росту кукурудза споживає вуглекислий газ.

ingenieur.de