Фото УНИАН

Як пише на своїй сторінці в Facebook один з лідерів Асоціації зелених України Ярослав Задесенець, з метою гармонізації взаємин між живою природою і людиною ще у 1972 році було вирішено створити міжнародну програму екологічної освіти.

Читайте такожЧерез бої на Донбасі зруйновано 5 природних заповідників

«За задумом авторів практична реалізація ідеї повинна проходити в навчальних закладах всіх рівнів, починаючи з дитячого садка, і була покликана сприяти якнайшвидшому переосмисленню людством стереотипного ставлення до навколишнього середовища. З тим або іншим успіхом ця програма зараз працює в багатьох країнах світу», - пише Задесенець.

Відео дня

Однак, за його словами, в Україні День екологічної освіти здебільшого перетворюється на порожню формальність.

«Де вже говорити про системнe інформаці. в галузі охорони навколишнього середовища, якщо наші школярі про уроки екології навіть не чули... Напередодні поцікавився у 11-річної дочки товариша чи буде у них сьогодні в школі такий урок і почув цілком очікувану негативну відповідь. Більш того, не раз переконувався в тому, що вся екологічна свідомість наших дітей зводиться лише до того, що погано викидати на вулиці обгортку від цукерок або чіпсів», - пише один з лідерів Асоціації зелених України.

Задесенець вважає, що сьогодні людство через бездумне ставлення до природи практично встало на межу виживання, і нам потрібно навчитися самим дбайливо ставитися до навколишнього нас світу.