032.ua

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської ОДА.

Як зазначається у повідомленні, було здійснено обстеження місця події представниками департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, державної екологічної інспекції у Львівській області, керівництвом Сокальської РДА, представниками Сокальського райвідділу міліції та районної прокуратури.

Фахівці державної екологічної інспекції у Львівській області досліджують проби води та ґрунту, відібрані на місці виявленого скотомогильника у Сокальському районі Львівщини.

Відео дня

Читайте такожМер Києва на звалищі у Голосіївському районі звільнив керівника місцевого благоустрою

За результатами аналізу води у місці захоронення решток тварин, зафіксоване перевищення гранично допустимих норм концентрацій низки шкідливих сполук. Зокрема, амонію – у понад 13 разів, фосфатів – у 10, поверхнево-активних речовин – у майже у 8 разів. Також спеціалісти інспекції виявили й перевищення викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Як розповів начальник державної екологічної інспекції у Львівській області Роман Дасюк, це лише перші результати лабораторних досліджень.

"Перевірка триватиме 10 днів, на завершення якої ми матимемо комплексний аналіз ґрунту та води", - пояснив він.

За розрахунками фахівців, загальна площа несанкціонованого скотомогильника становить 4 900 кв. м, із яких 425 кв. м – територія підприємств, що розташовані поруч.

У рамках кримінального провадження розпочато позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ "Євро-Комерс" та ТзОВ "Галичпродукт", які в межах Бендюзького лісництва розробляють і переробляють м’ясо свійських тварин.

Раніше УНІАН повідомляв, що в анексованому Криму виявили більше трьох сотень сміттєзвалищ.