УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, на прес-конференції 23 квітня організатори повідомили, що новий проект у сфері зеленого туризму не лише популяризуватиме відпочинок на Десні, але й привертатиме увагу до екологічних проблем річок.

У програмі фестивалю, запланованого на 23 травня, – парад плавзасобів (плоти, байдарки, катамарани, човни-дракони, катери, яхти під вітрилами). Усі бажаючі зможуть безкоштовно покататися на цих видах водного транспорту та скуштувати рибної юшки. Організатори презентують містечко активних та екстремальних видів відпочинку. Окремо працюватиме дитячий майданчик, а місцеві майстри представлять свої вироби, сувенірну продукцію. Готується концертна програма для молоді.

Читайте такожУ Києві хочуть заселити рибою десять міських водойм

Відео дня

Організацією фестивалю займаються представники кількох громадських організацій та підприємці за підтримки місцевої влади.

Як сказав підприємець і депутат Чернігівської міської ради Олег Мороз, підготовка до фестивалю «Десна туристична» триває вже кілька місяців. «Спільними зусиллями ми виробили концепцію, що запропонує жителям і гостям Чернігова всі можливі різновиди відпочинку на Десні та на інших водних артеріях регіону. Вважаю, що така подія давно на часі і вона зацікавить чернігівців та гостей нашого міста», - зазначив він.