foto.chita.ru

У ці вихідні в Забайкальському краї та Амурській області очікуються надзвичайно небезпечні погодні умови: буде спекотно, вітряно та сухо, як було позаминулої неділі в Хакасії.

Про це йдеться в повідомленні на сайті російського підрозділу "Грінпіс".

Відео дня

Зазначається, що в Забайкаллі прогнозується спекотна погода (до +27 градусів) і вітер до 7-8 метрів на секунду - всі складові для пожежної катастрофи є.

«І це при тому, що в Забайкаллі вже діє безліч великих лісових пожеж, утримати які від подальшого розповсюдження наявними в регіоні силами в принципі неможливо», - нагадує керівник лісового відділу "Грінпіс" Росії Олексій Ярошенко.

Читайте такожПлоща пожеж в Бурятії за добу збільшилася в півтора рази

Екологи рекомендують губернаторам ввести особливий протипожежний режим, повністю заборонити пали трави, посилити роботу з припинення порушень, організувати обстеження осушених торфовищ і оперативне гасіння виникаючих пожеж.

«Головне - звести до мінімуму нові підпали сухої трави, які навесні є основним джерелом вогню на природних територіях, основним джерелом загроз для лісів та населених пунктів. Саме цим зараз в першу чергу повинні займатися правоохоронні органи, держпожнагляд, місцеве самоврядування, свідомі мешканці сіл і селищ», - упевнений Ярошенко.

Читайте такожКількість жертв пожеж у Хакасії досягла 34 осіб

Наголошується, що органам державної влади Забайкальського краю і Амурської області необхідно заздалегідь задіяти всі можливі сили територіальних підсистем попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій (РСЧС). Піднімати їх по тривозі на вихідних, якщо прогноз збудеться, буде вже пізно. Треба готуватися заздалегідь.

В організації також додають, що на заході та північному-заході європейської частини Росії очікується суха тепла погода.