Фото УНІАН

Вишгородський районний суд задовольнив позов прокуратури Київської області і повернув у власність держави майже 5 га лісу в межах Сухолуцької сільської ради, що належали ТОВ «Дом Лесника» та входили до земель, на яких були розташовані резиденції екс-президента Віктора Януковича «Акація» та «Острів».

Як повідомили УНІАН у прес-службі Генеральної прокуратури, встановлено, що Київська облдержадміністрація вилучила з постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства землі лісогосподарського призначення та змінила їхнє цільове призначення на сільськогосподарське, а Вишгородська райдержадміністрація передала їх у власність шести громадян для ведення особистого селянського господарства.

У подальшому ці громадяни відчужили вищевказані ділянки вартістю майже 2 млн грн на користь ТОВ «Дом Лесника», якому обладміністрація у 2009 році змінила цільове призначення на землі для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу.

Відео дня

Читайте такожСуд повернув державі мисливські угіддя екс-президента Януковича в Сухолуччі

Однак, згідно із законодавством, Київська облдержадміністрація не мала повноважень на вилучення земель лісового призначення, що й стало підставою для заявленого прокуратурою позову.

У березні Апеляційний суд Київської області з цих же підстав задовольнив апеляційну скаргу прокуратури області, скасував незаконне рішення Вишгородського районного суду і повернув державі 8,8 га земель лісового фонду в Сухолуччі вартістю понад 5,2 млн грн, що також належали ТОВ «Дом Лесника».