Фото УНИАН

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримав рішення про необхідність передачі з підпорядкування Державного управління справами при президентові України до Мінприроди резиденцій «Залісся», «Білоозерське» та «Синьогора» і створення на їх базі національних природних парків.

Про це за результатами комітетських слухань сказав голова Комітету з питань екологічної політики Микола Томенко, повідомили УНІАН у прес-службі голови комітету.

Також комітет звернувся до Міністерства аграрної політики, Державного агентства лісового господарства України щодо забезпечення погодження щодо передачі земельних ділянок лісового фонду національним природнім паркам і заповідникам, відповідно до указів президента. А також - з вимогою погодити державними підприємствами лісової галузі створення нових і розширення існуючих територій і об’єктів природно-заповідного фонду на їх землях.

Відео дня

Читайте такожНа базі колишніх мисливських угідь Януковича в Сухолуччі хочуть створити національний парк

Зокрема, йдеться про створення національних природних парків «Орільський» (Дніпропетровська область), «Нобельський» (Рівненська область), «Бойківщина» та «Дністровський-Чайковицький» (Львівська область), «Нижньодніпровський» (Херсонська область), «Дінпровсько-Тетерівський» (Київська область), «Куяльницький» (Одеська область), «Холодний Яр» (Черкаська область), «Верхнє Побужжя» (Хмельницька область), «Західне Побужжя» (Волинська область), «Кременчуцькі плавні» (Полтавська область), «Подільсько-Дністровський» (Вінницька область), а також біосферних заповідників Чорнобильського (Київська обл.) та Поліського (Житомирська обл.).

Щодо розширення національних природних парків, то, за інформацією Томенка, йдеться про «Олешківські піски», «Нижньосульський», «Кременецькі гори», «Черемоський», «Дністровський каньйон», «Верховинський», «Вижницький», «Дворічанський», «Ужанський», «Карпатський» та ін..