Один з прикордонних нежилих японських островів пішов під воду / фото naked-science.ru

Маленький японський острів Есанбе Ханакіта Кодзіма раптово став зіркою новин після свого зникнення, яке ніхто не помічав протягом певного часу.

За однією з версій, причиною його зникнення стала комбінація вітру й ударів дрейфуючих льодів, які потопили острів, що височів на 1,4 метра над рівнем моря, за інформацією від 1987 року, передає Naked Science.

Читайте такожУ Таїланді закрили популярний пляж задля збереження екосистеми узбережжя (відео)

Відео дня

Незважаючи на те, що цей острів був занадто малий, він був важливий з багатьох причин, оскільки позначав західний кордон спірного ланцюга островів, які Японія називає "північними територіями", а Росія — Курильськими островами.

Тепер територія Японії зменшилася приблизно на півкілометра. Есанбе Ханакіта Кодзіма був розташований за 500 метрів від берегів Саруфутсу — селища на краю острова Хоккайдо. Зникнення помітив письменник Хіросі Симідзу, який приїхав в Саруфутсу в процесі роботи над описом "прихованих" островів. Берегова охорона повинна прибути на місце й підтвердити зникнення острова. Місцеві жителі кажуть, що сторонилися його, оскільки на картах в цьому місці відзначений підводний риф.

Острів був одним із 158, що отримали офіційну назву в 2014 році при спробі розширити та прояснити територіальні межі Японії.

Раніше в Японії знайшли рослину, яка показується над землею лише для цвітіння.