Дональд Трамп / REUTERS

Родинний бізнес Дональда Трампа частково зруйнував захищену законом систему піщаних дюн в Шотландії, де в області Абердиншир було побудовано елітний гольф-клуб.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Associated Press.

Засноване шотландським урядом агентство Scottish Natural Heritage, яке стежить за об’єктами природної спадщини країни, стверджує, що будівництво Trump International Golf Links Scotland призвело до прямих втрат 68 гектарів системи дюн Foveran Links загальною площею 205 гектарів.

Відео дня

За даними агентства, зруйновані природні об’єкти – один із найкращих зразків рухомих піщаних дюн у Британії, які розвивались понад 4 тисяч років.

Читайте такожВ Капітолії США замість портрета Трампа поставили фото Путіна

"Будівництво знищило переважну більшість об’єктів геоморфологічного інтересу на околицях поля для гольфу", - мовиться у документах Scottish Natural Heritage.

Виконавчий віце-президент Trump International Сара Малоун зазначила, що компанія володіє менш ніж 5% площі місць, які мають особливий науковий інтерес.

"Що стосується невеликої частини землі, якою ми володіємо, жодні інші місця, які мають особливий науковий інтерес, не знали кращого догляду за навколишнім середовищем та інвестицій", - сказала Малоун у своїй заяві, додавши, що до покупки земель Трампом до цих місць усім було байдуже, а тепер ними насолоджуються багато людей.