Фото поліції Тернопільщини

На Тернопільщині затримали зловмисників, які незаконно зрубали 4 дуби.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, повідомлення про незаконну порубку лісу до поліцейських Шумського відділення надійшло від лісничого Суразького лісництва. 

Читайте такожНа Волині лісники впіймали неповнолітнього, який систематично заробляв вивезенням з лісу краденої деревини

Відео дня

Під час нічного патрулювання працівники державної лісової охорони лісництва спільно з працівниками поліції виявила браконьєрів, які незаконно заготовляли деревину на території природно-заповідного фонду біля села Кутянка.

Як повідомили у  Тернопільському  обласному  управлінні лісового та мисливського господарства, схоже, робота із незаконної заготівлі деревини проводилася зловмисниками систематично: розвідувальну операцію з відбору кращих дерев на ділянці здійснювали на легковій автомашині марки «Фольксваген Пасат», опісля викликали бригаду лісорубів. Ті приїжджали на двох бусах, один із яких на іноземній реєстрації, спилювали дерева на колоди й вантажили їх у транспортні засоби, спеціально облаштовані для цього.

Фото поліції Тернопільщини

Поліції вдалося затримати мікроавтобус, завантажений деревиною. Побачивши поліцейських, зловмисник кинувся тікати, залишивши транспортний засіб на дорозі.

Фото поліції Тернопільщини

«Проте нам вдалося  встановити ймовірного керівника нелегальної рубки.  Ним виявився 47-річний житель Рівного. Чоловік намагався покинути межі Шумського району. На іномарці  Фольксваген Пасат він почав тікати у бік Рівненської області. Довелося перекривати дорогу,  аби не дати йому втекти», –  розповіла заступник начальника-начальник слідчого відділення Шумського відділення поліції Інна Могила.

Фото поліції Тернопільщини

Всі транспортні засоби затримано, чотири дуби діаметром 80 см конфісковано.

Відкрито кримінальне провадження розпочато за частиною 2 статті 246 ККУ (незаконна порубка лісу).

Як повідомляв УНІАН, з 31 серпня 2017 року в Україні посилили відповідальність за незаконну вирубку лісу.