Сьогодні, 7 липня, в рамках екологічної акції «День Дніпра-2018» близько 300 учасників перепливли Дніпро.

Про захід в ефірі Громадського радіо розповіла представниця проекту ЄС «Водна ініціатива+» Юнона Ведєніна.

«Це історічний заплив з точки зору того, що це — демонстрація кредиту довіри до якості води в річці. Для підготовки цього заходу в соцмержах організатори створили кампанію із запобігання зацвітання Дніпра. Річка починає зацвітати через забруднення, а також внаслідок підвищення температури. В рамках кампанії ми закликали людей не використовувати порошки, що містять фосфати або фосвонати. До неї долучились не лише громадяни, але й підприємства, наприклад, Укрводенерго, Кременчуцька ГЕС — там не використовують фосфатні порошки з 2014 року», — розповіла Юнона Ведєніна.

Читайте такожМіжнародний день Дніпра: екологи заявляють про катастрофічне обміління річки

Ірина Овчаренко, голова Державного агенства водних ресурсів України, зазначила, що на заплив Дніпром зареєструвалися 300 учасників.

«Цим заходом ми хочемо привернути увагу укранїців до проблем головної річки країни, адже дніпровською водою користується 70% населення», — зазначила Ірина Овчаренко.

«День Дніпра» проходив на Поштовій площі у Києві під гаслом «Чистий Дніпро починається з тебе».

На сторінці заходу у Facebook повідомляється, що на суботу заплановані танцювальний флешмоб «Dnipro-dance», виставка дитячих малюнків «Мальовничий Дніпро», фото «Дніпро різноманітний», оголошених з нагоди відзначення «Дня Дніпра-2018», конкурси для дітей, аквагрим.