Під Мелітополем викрадачі металу поцупили колектор, і отруйний потік розливається лісом, потрапляє в ґрунт і вже почав нищити дерева. А за кількасот метрів національний заповідник "Кам'яна могила", внесений до реєстру пам'яток ЮНЕСКО.

Як повідомляє ТСН, поблизу міста стоїть дуже неприємний запах. Сотні квадратних метрів лісу наразі затоплені фекальними водами, які утворили одразу кілька величезних озер.

Колектор, через який має відводитись каналізація із Мирного, демонтували шукачі металу. Усі стічні води стікають просто до лісу, кажуть жителі 4-тисячного селища.

Читайте такожЧерез прорив каналізації на околиці Харкова нечистоти забруднили поля та ставки (відео)

Голова місцевої територіальної громади від журналістів ховається, його телефон вимкнений. Так само не бажають спілкуватися і його заступники. У райдержадміністрації кажуть, гроші на реконструкцію колектора виділені, проте їх ще навіть не почали освоювати.

«В поточному році були виділені кошти з обласного екофонду у розмірі 500 тисяч гривень на реконструкцію очисних споруд, потужність складала 1000 метрів кубічних, але голова звернувся з проханням зменшити потужність з тисячі на 500 метрі кубічних на добу», - каже  голова Мелітопольської РДА Сергій Селевич.

Селищний голова зник, знайти його районні чиновники не можуть, і вже звернулись по допомогу до поліції. Тим часом, вже за кілька сотень метрів від зони лиха – заповідник міжнародного значення «Кам’яна могила», до якого також може дійти отруйне підтоплення.

Як повідомляв УНІАН, на Чернігівщині на межі руйнування 300-річна церква, збудована без цвяхів.