Кримський міст / REUTERS

Керченський міст приніс півострову затори та екологічні проблеми.

Як розповіли кримчани, особливо страждають від будівництва траси "Таврида" (він зв'яже міст безпосередньо з населеними пунктами півострова) таксисти і водії, передає "Обозреватель".

Читайте такожБудівництво Росією Кримського мосту спричинило екологічне забруднення значної території України - прокуратура

Відео дня

"Зараз будують цю дорогу "Таврида" день і ніч. Через це страшні затори. Якщо раніше 100 км до Сімферополя можна було проїхати за годину, то зараз за годину можна два кілометри проповзти. Особливо затори в напрямку аеропорту. Та ще й військову техніку постійно женуть. Місцеві впевнені, що у нас тут вже три ядерних склади відкрили. У небі постійно військові вертольоти літають. Причому військові водії самі нахабні, лізуть на зустрічну смугу, перетинають суцільні лінії і вважають, що їм повинні поступатися і взагалі повинні їх боятися", - обурюється водій таксі Олексій із Сімферополя, який заробляє приватними перевезеннями.

До того ж, кримчани зазначають, що новий міст - це серйозне навантаження на екологію півострова.

"Вирубані сотні гектарів лісів при будівництві траси "Таврида". Поля, ліси, полонини, передгір'я, насадження не захищені, і вітри заносять їх піском та пилом. Навантаження на кримську стару інфраструктуру", - говорить житель Алушти Сергій Буланов, який раніше водив екскурсії кримськими горами.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство екології та природних ресурсів України вивчає матеріали для подачі чергового міжнародного позову проти Росії щодо будівництва Керченського мосту, який з'єднує материкову частину РФ з анексованим українським Кримом.