Кримський міст / REUTERS

Міністерство екології та природних ресурсів України вивчає матеріали для подачі чергового міжнародного позову проти Росії щодо будівництва Керченського мосту, який з'єднує материкову частину РФ з анексованим українським Кримом. Про це в соцмережі Facebook повідомив профільний міністр Остап Семерак.

«Фахівці Мінекології вже зараз вивчають усі матеріали для чергового міжнародного позову проти Росії за спорудження цього проклятого мосту», - написав він.

Семерак також додав, що він не підтримує заклики деяких відчайдушних користувачів соцмереж, які хочуть, щоби по цьому мосту їхали українські танки.

Відео дня

Читайте такожПівмільярда гривень на рік: у Кабміні оцінили прямі збитки України від Керченського мосту

«Не хочу танків. Хочу нового майбутнього для України, в якому не буде божевільних сусідів», - заявив міністр.

Як повідомляв УНІАН, про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку президент РФ Володимир Путін заявив одразу після анексії Криму - в березні 2014 року. Його обіцяли побудувати до 2018 року, а здати в експлуатацію - влітку 2019-го. Міст було відкрито 15 травня 2018 року.

Будівництво і відкриття мосту засудив президент України Петро Порошенко, заявивши, що він знадобиться окупантам, коли вони залишатимуть Крим. Також міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що прямі збитки України внаслідок вимушеного зменшення тоннажності суден, які заходять в українські порти Маріуполь і Бердянськ, становитимуть 500 млн грн на рік.