Ілюстрація / REUTERS

В усіх 35-ти водних об′єктах Львова виявили перевищення допустимих концентрацій забруднюючих речовин.

Такими є результати обстежень за I квартал 2018 року, яке провела мобільна хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління». Про це повідомляє Zahid.net.

Найзабрудненішими фахівці називають став на вул. Щирецькій, 105, річку Зубра в однойменному селі, потік Кривчицький на Старознесенській, 200, потік Лисиницький на Тракті Глинянському, 150 та потічок Білогорський на вул. Широкій при в’їзді у с.Білогорща. У цих водоймах перевищеними є показники п’ятьох і більше компонентів.

Відео дня

За одним компонентом перевищення ГДК зафіксували на трьох водоймах ‒ став на Замарстинівській, 270, озеро на вул. Винниця, 74 та став на Тернопільській, 1а.

Основною причиною перевищень фахівці називають антропогенний фактор.

Читайте також"Країна може втратити питну воду": екологи попереджають про стрімке забруднення Дніпра

«Аналіз показників забруднення вказує на безпосередній вплив господарської діяльності мешканців прилеглих територій на конкретну водойму, річку, потічок. Також є сезонний вплив на стан водних об’єктів внаслідок процесів танення снігу, що притаманне цьому періоду року», ‒ пояснили у мобільній хімічній лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління».

Фахівці перевіряли воду на вміст заліза, амонійного азоту та аміаку, фосфатів, завислих речовин та інше.

Також фахівці обстежили рівень забрудненості повітря на перехрестях Львова і з'ясували, що 23 із 30 міських перехресть мають перевищений вміст шкідливих речовин.

Раніше стало відомо, що у повітрі Запоріжжя зафіксували перевищення концентрації шкідливих речовин.