Вчора на Житомирщині  лось потрапив під  автівку та загинув. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як зазначається у повідомленні, 22 листопада близько 17 год. на 98 кілометрі траси  "Київ-Ковель" поблизу села Новоселиця Малинського району під колеса автомобіля Мітсубісі Лансер потрапив  лось. Тварина, віком приблизно 3-х років, загинула на місці.

Читайте такожЛіцензія на вбивство: як врятувати лосів у лісах України

Відео дня

"Ймовірно, у цю пору доби, коли настають перші сутінки, водій вчасно не помітив тварину на дорозі і не зміг уникнути фатального зіткнення", - зазначають у прес-службі відомства.

«Саме в цьому місці лосі зявляються на дорозі досить часто.  Мабуть, саме там пролягають їхні «натоптані» стежки. Ми неодноразово зверталися до відповідних служб з проханням встановити дорожні знаки, які б попереджали водіїв про можливу появу тварин на дорозі. Однак  цього й досі не зробили » -  розповів УНІАН районний мисливствознавець Малинщини Сергій Бузенко.

 За його даними, лосі частіше за інших тварин гинуть під колесами автомобілів. Серед причин цього є і те, що лось має порівняно великий ареал міграції, до того ж ця тварина досить масивна та неповоротка.

На місце події прибули посадові особи місцевого мисливського господарства та працівники поліції.

Цього разу обійшлося без людських жертв, а жінці-водієві надали медичну допомогу. Характер її травм наразі встановлюють.

Нагадаємо, що цього року це вже не перший випадок дорожньо-траспортної пригоди на Житомирщині за участю лося.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно лося внесли в Червону книгу України.