У Мюнхені будуть штрафувати за годування голубів / Ілюстрація REUTERS

В одному з найбільших туристичних центрів Німеччини Мюнхені міська влада хоче ввести заборону на годування голубів у громадських місцях. При цьому особливо злісних порушників планують штрафувати на суму до 1 тисячі євро.

Як повідомляє Abendzeitung München, пропонована сума штрафу за годування голубів може виявитися навіть вище, ніж покарання за паркування в недозволеному місці.

Читайте такожУ Мережі показали голуба з "похмілля" (відео)

Відео дня

Водночас відзначається, що міська влада пропонує штрафувати тільки тих, хто годує вуличних голубів в центрі міста регулярно, а тому, швидше за все, звичайним туристам за кинуті один раз крихти нічого не загрожує.

Варто зазначити, що заборона на підгодовування голубів у Мюнхені існувала і раніше протягом 20 років, однак восени 2016 р. її зняли.

За повідомленням міської екологічної служби, в деяких районах Мюнхена останнім часом знову спостерігається дуже багато голубів, а тому їх міську популяцію хочуть знову привести до «розумних масштабів».

Місцева влада відзначає, що через занадто велику кількість голубів Мюнхен зіткнувся з цілою низкою проблем. По-перше, наслідки життєдіяльності цих птахів створюють гігієнічні проблеми і можуть зашкодити здоров'ю людей, а, по-друге, шкодять історичним будівлям.

За повідомленням міської екологічної служби, в деяких районах Мюнхена останнім часом спостерігається дуже багато голубів, а тому їх міську популяцію хочуть знову привести до «розумним масштабами».

Міська влада відзначають, що через занадто великої кількості голубів Мюнхен зіткнувся з низкою проблем. По-перше, наслідки життєдіяльності цих птахів створюють гігієнічні проблеми і можуть зашкодити здоров'ю людей, а, по-друге, шкодять історичним будівлям.

При цьому в місті мають намір провести цілу інформаційну кампанію на підтримку ініціативи. Так, в тих місцях, де особливо часто розкидаються хлібні відходи, планують розміщувати вивіски із поясненнями, що таке годування насправді шкодить і самим птахам. Адже в природі голуби харчуються в основному насінням, тоді як хліб не є для них природною їжею і може призводити до захворювань. Тоді як на полях в районі Мюнхена цілком достатньо природного корму, щоб птахи могли прогодуватися самостійно. При цьому в пошуках природного корму птихи змушені пересуватися, тоді як ті голуби, що харчуються хлібом в центрі міста, стають лінивими і як наслідок хворими. Також годівля призводить до зростання популяції голубів, адже, на думку екологів, час, який тварини економлять при пошуку корму, вони використовують для розмноження. Саме цьому неконтрольованому розмноженню і хоче запобігти місто.

Як повідомляв УНІАН, у Лондоні білка і голуби влаштували справжнє побоїще за їжу.