У селі Стобихівка у Волинській області багатодітна родина Осадчуків прихистила на зиму знесиленого лелеку, який не відлетів в теплі краї. Цілісіньку зиму дев’ятеро дітей годували та зігрівали хворого чорногуза, аби тепер, навесні, він уже сильний та здоровий зустрів своїх родичів із вирію.

Як йдеться в сюжеті ТСН, восени знесиленого птаха на своєму подвір'ї знайшов голова родини Володимир. Лелека хоч і був сильно ослаблений, гордо ходив серед курей. З ним ж він і залишився зимувати.

Читайте такожДруга спроба: на Київщині з важкою технікою селяни рятували від холоду лелеку (відео)Господарі підгодувували птаха, поки не стало зовсім холодно, а потім забрали в приміщення з іншими домашніми птахами. З птахами він живе мирно, хоча вже виявив лідерські якості, зазіхнувши на авторитет "місцевого" індика.

Відео дня

Усі дев’ятеро дітей родини турбувалися про птаха, годували та зігрівали його усю зиму. Гуляють діти з птахом теж разом, а от до хати птаха не беруть. Рибу для нього купують спеціально у магазині, а ось восени він навіть сам ловив жаб, мишей і навіть вужа.

Скоро родичі лелеки мають повернутися з теплих країв. А тим часом в родині вірять, що якщо птах і приєднається до своїх родичів, все одно до них повернеться, і не сам, а вже з десятою дитиною.

Як повідомляв УНІАН, раніше львів'янин врятував травмовану сову, що ризикувала потрапити під колеса авто.