Перші електробуси далекого прямування компанії FlixBus почнуть курсувати в квітні 2018 року / Фото facebook.com/pg/FlixBus

Один з найбільших європейських автобусних перевізників німецький FlixBus першим у світі запускає на маршрути електробуси далекого прямування.

Як повідомляється на офіційній сторінці перевізника в Facebook, перший такий постійний маршрут запрацює з квітня у Франції, з'єднавши міста Париж і Ам'єн (близько 130 км). А вже влітку подібний маршрут запрацює у Німеччині – між землями Гессен і Баден-Вюртемберг (близько 250 км).

Читайте такожМаск показав електробус для поїздок тунелями під містами (відео)

Відео дня

У компанії відзначають, що ці маршрути повинні покласти початок масштабному впровадженню екологічного міжміського і міжнародного громадського транспорту в Європі.

Крім того, раніше FlixBus також оголосила про плани запустити з 23 березня FlixTrain - перший «зелений» поїзд далекого прямування, який з'єднає Кельн і Гамбург з зупинками в Дюссельдорфі, Дуйсбурзі, Ессені, Гельзенкірхені, Мюнстері та Оснабрюці. А з квітня запрацює маршрут Штутгарт-Берлін із зупинками у Вольфсбурзі, Ганновері, Геттінгені, Касселі, Фульду, Ханау, Франкфурті, Дармштадті, Гейдельберзі та Вайхінгені. При цьому компанія обіцяє лояльну цінову політику, здатну конкурувати з досить дорогим німецьким Deutsche Bahn.

Зазначимо, що особливістю такого електротранспорту є те, що він приводиться в рух з допомогою електроенергії, що накопичується в спеціальному накопичувачі на борту з можливістю підзарядки, а не за допомогою палива або газу, у зв'язку з чим помітно зменшуються шкідливі викиди в атмосферу.

Як повідомляв УНІАН, з середини літа 2017 року Flixbus також запустив прямі маршрути з України. Зокрема, нічні маршрути з Києва, Львова, Рівного та Житомира почали їздити до Польщі (Краків, Катовіце) і Чехії (Острава, Прага, Брно).