/ russianseattle.us

Федеральний адміністративний суд у Лейпцизі дозволив владі у німецьких містах, федеральних землях на громадах запроваджувати заборону на в’їзд дизельних автомобілів.

Читайте такожПариж планує заборонити бензинові та дизельні автівки до 2030 рокуРішення, що торкнеться мільйонів автомобілів на європейському ринку, суд ухвалив у вівторок, повідомляє ЄвроПравда з посиланням на Deutsche Welle.

Ухвала суду не встановлює прямої заборони на в’їзд дизельних авто, але дозволяє містам вводити її.

Відео дня

Справу розглядали у зв’язку з давнім прагненням німецьких екологів домогтися відповідних обмежень, зокрема, у Штутгарті та Дюссельдорфі, де рівень забруднення повітря перевищує допустимі норми.

Екологічна ініціатива з охорони довкілля Німеччини подала на обидва міста в суд, заявивши, що вони недостатньо зробили для боротьби зі шкідливими викидами.

Суд у Штутгарті вирішив, що заборона на в'їзд дизельних авто є "найбільш ефективними" засобом для поліпшення якості повітря і охорони здоров'я в міських районах. Суд Дюссельдорфа визнав, що такі заборони повинні бути "серйозно розглянуті".

Як пише Reuters, проти введення заборони на рух дизельних авто виступав уряд Меркель, який критикують через тісний зв'язок з автомобільною промисловістю. В уряді побоювалися, що заборона розлютить мільйони водіїв та призведе до порушень руху транспорту в містах. 

Чиновники також заявляють, що заборона може паралізувати роботу автобусних компаній, служби збору сміття та торговців, які здебільшого використовують дизельні транспортні засоби.