Тюльпанове поле розквітло на Буковині. Півсотні сортів в селі Мамаївцях вирощує місцевий квітникар. 22 квітня у Мамаївцях відбувається фестиваль тюльпанів.

Як передає Pogliad.ua, за словами квітникаря Олександра Стратійчука, цьогоріч організувати масштабне дійство допомогла голова ОТГ.

На фестивалі цьогоріч і сцена для виступу музикантів, і ярмарок саджанців поруч, також можна придбати квіти на балкони дещо дешевше аніж на ринках у місті. Є батути й каруселі для найменших відвідувачів, а також чимало яток із їжею. Шашликами пахне, як тільки виходиш з авто. Поруч чергує пожежна машина, а дорогу поливають щоб не було пилюки.

Відео дня

Охочих потрапити на фестиваль чимало, люди стоять у черзі, щоб зайти на поле. Вхід платний, для дорослих - 30 гривень, для дітей - 20.

Читайте такожВ Амстердамі роздали 200 тисяч тюльпанів (фоторепортаж)

Спеціальних орієнтирів для охочих потрапити на тюльпанове поле 22 квітня не потрібно. Просто виїжджаєте з міста у напрямку Мамаївців, неподалік від поля починається корок, всі прямують на поле. Хоча чималу територію виділили на парковку, її виявилося замало. Відвідувачі фесту паркуються відразу на дорозі.

"Квітнути поле буде ще 3-4 дні, адже сонце дуже палюче, тож квіти швидко відходять", - каже власник тюльпанового поля Олександр Стратйчук.

За словами квітникаря потрапити на поле можна й ввечері, приймають відвідувачів поки не стемніє.

Ось уже десять років чоловік орендує поле і висаджує на ньому весняні тюльпани. На гектарі землі в цьому році висадили понад 50 сортів. Є й новинки з Голландії, такі як "Кінгс оф найт" і "Преті вумен", пише znaj.ua.

Тюльпани висаджують восени, а коли ті відцвітуть – викопують цибулини і зберігають до наступної осені. Робота, звичайно, нелегка, але результат щоразу радує.