Ілюстрація / REUTERS

Сьогодні уночі на Житомирщині затримано трьох нелегальних лісорубів, які вчинили опір поліцейським та застосували зброю.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій поліції Житомирської області.

Як зазначається у повідомленні, конфлікт стався вночі у лісовому масиві Новоград-Волинського району Житомирщини.

Там спільна рейдова група поліцейських та лісівників біля села Червона Воля близько 3 години ночі виявила групу нелегальних лісорубів, точну кількість яких зараз встановлюють. Група невідомих незаконно вирубувала дерева. Появу правоохоронців та їх вимогу припинити протиправні дії зловмисники сприйняли агресивно. Для припинення правопорушення поліцейські здійснили кілька пострілів угору. Під час затримання невідомі чинили опір поліцейським, також застосувавши вогнепальну зброю. Трьох із них було затримано. У зловмисників вилучили незареєстровану мисливську рушницю.

Читайте такожНа Дніпропетровщині незаконні вирубки лісу шукатимуть безпілотники

Нині у Новоград-Волинському районі працюють додаткові сили поліції із забезпечення правопорядку. Наразі тривають подальші слідчо-розшукові заходи для встановлення усіх учасників події.

Попередня правова кваліфікація події – стаття 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Санкція передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі терміном до 5 років.

«Ситуація у Новоград-Волинському районі під контролем. У район прибули додаткові сили поліції та спеціальний підрозділ поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції у Житомирській області. Вони працюватимуть для забезпечення безпеки та правопорядку. Маємо розуміння і підтримку також колег з Рівненщини, з якими межує вказаний район», - повідомив сьогодні на брифінгу у Житомирі начальник поліції Житомирщини В’ячеслав Печененко.

Розслідування цієї справи триває.