arabianbusiness.com

Підвищення рівня моря може призвести до того, що узбережжя Абу-Дабі буде затоплено до 2100 року, повідомляють дослідники.

Читайте такожВчені розповіли, коли атмосфера Землі стане непридатною для людиниПри підвищенні рівня моря берегова лінія лінія в Абу-Дабі може скоротитися на 2,26 - 3,81 км, передає thenational.ae.

Перший автор дослідження доктор Стівен Локье, професор Petroleum Institute Abu Dhabi, сказав, що згідно з вимірюваннями, наслідки зміни клімату для Абу-Дабі, ймовірно, будуть серйозніші очікуваних, враховуючи, наскільки швидко підвищується рівень моря.

Відео дня

Агентство з навколишнього середовища Абу-Дабі повідомило, що воно провело низку досліджень щодо зміни клімату, в тому числі одне, присвячене підвищенню рівня моря.

«Важко з упевненістю сказати, яким буде реальний рівень підвищення рівня моря в 2100 році, але, безсумнівно, якесь [підвищення] станеться», - сказали в агентстві.

Агентство повідомило, що в Плані Абу-Дабі на 2030 рік враховується даний фактор.

Берегова лінія Абу-Дабі становить 760 км. 68% економіки емірату пов'язано з прибережною зоною. Крім того, 900 тис. осіб, або 42% населення, живуть у прибережній зоні емірату.