Нью-Йорк подав в суд на великі нафтові компанії / фото wikipedia.org

Адміністрація міста Нью-Йорка подала до суду на найбільші приватні нафтові компанії через те, що вони, на думку міської влади, є однією з причин глобального потепління, а місту потрібні кошти для того, щоб захистити своїх жителів і власність від негативних ефектів цього явища, випливає з повідомлення на офіційному сайті Нью-Йорка, передає RNS.

Читайте такожСША можуть повернутися до Паризької кліматичної угоди - Трамп

Позов був поданий проти BP, Chevron, ConocoPhillips, Exxon Mobil і Royal Dutch Shell. Сума позову не уточнюється, проте оцінюється в "мільярди доларів".

Відео дня

«Місто має намір стягнути з BP, Chevron, ConocoPhillips, Exxon Mobil і Royal Dutch Shell компенсацію за мільярди доларів, які місто витратить на захист жителів Нью-Йорка від ефектів зміни клімату», — йдеться в повідомленні.

У суму позову входять як вже реальні, так і майбутні витрати, пов'язані зі зміною клімату.

З повідомлення випливає, що в Нью-Йорку вже діє програма вартістю понад $20 млрд, націлена на захист міста, його жителів і власності, від ефектів зміни клімату, зокрема, мова йде про захисні споруди від ураганів, інтенсивність яких останнім часом посилилася, а також про бар'єри, що будуються через збільшення рівня води в світовому океані.