Дональд Трамп / REUTERS

Президент Дональд Трамп заявив, що умови Паризької кліматичної угоди несправедливі щодо США, але якщо б вдалося досягнути кращої угоди, Вашингтон міг би до неї повернутись. "Паризька кліматична угода… була дуже несправедлива щодо США. Нам було дуже складно займатися бізнесом. Це забрало багато наших цінних активів", - зазначив Трамп під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністеркою Норвегії Ерною Сульберг/

Про це повідомляє DW.

За словами Трампа, угода погано впливала на конкурентоспроможність США.

Відео дня

Президент США додав, що не мав проблем з тим, щоб погодитися на кліматичну угоду, але Паризька угода була "поганою угодою". При цьому Трамп зазначив, що "ми могли б, імовірно, повернутися назад". Ми "хочемо мати чисту воду, чисте повітря, але ми також хочемо мати конкурентоспроможний бізнес", зауважив глава Білого дому.

Читайте такожУ Парижі збирається кліматичний саміт глав держав і урядів, Трампа не запросили

Нагадаємо, що 1 червня Дональд Трамп оголосив про рішення вийти з Паризької кліматичної угоди. Єврокомісія розкритикувала цей крок, а канцлерка ФРН, президент Франції та прем'єр-міністр Італії виступили зі спільною заявою, в якій засудили рішення Трампа. У відповідь на це глава Агенції з захисту довкілля США Скотт Прюїтт заявив, що Америці "немає, за що перепрошувати".

Метою Паризької кліматичної угоди 2015 року є обмеження негативних наслідків глобального потепління. Для цього країни-підписанти угоди мають скоротити обсяги викидів парникових газів. Однак навіть за умов сумлінного виконання угоди передбачається, що до кінця століття середня температура на планеті все одно зросте щонайменше на два градуси.