Ми все частіше стаємо свідками гніву природи. Сила, з якою вона змітає усе на своєму шляху, вражає. Цього року ми побачили три урагани найвищої категорії. Такого світ не пам’ятав тривалих 20 років.

Науковці наввипередки запевняють: урагани ставатимуть більш руйнівними, триватимуть довше і готуйтеся до їхніх частіших появ. Причина – температура поверхні океану, простіше кажучи – глобальне потепління, йдеться у сюжеті «Українських сенсацій».

Та невже усе настільки очевидно? Адже якщо заглянути в історію стихійних лих, то можна знайти дещо спільне: часто вони раптом стаються у тих країнах, які хочуть вийти з-під контролю «старшого брата» або ж почали економічно зростати. І от тільки-но відчуття свободи з’являється, день Помпеї не за горами.

Читайте такожКліматична система виходить з рівноваги - експерт

Снігопад, тайфуни, землетруси ніби навмисно змушують успішні країни все починати з самого початку. Повінь, на заваді якій не стане ані людське життя, ані бетонний міст. Руйнівна нещасна стихія. Люті морози, які пронизують до кісток. Проливні дощі. Яке випробування українцям чекати наступного разу і коли? Може здатися, що між цими стихійними лихами немає жодного зв’язку окрім того, що всі вони відбувалися на теренах нашої країни, ще й за останні 10 років. А якщо усі ці катаклізми сталися невипадково? Якщо за усіма цими стихійними лихами стоять цілком конкретні люди?

Непомірні опади, як для літа, у Житомирі. Сніг посеред літа у Росії. Все це лишень змушує нас поглянути на природні катаклізми із зовсім іншого, незвичного боку. Насправді між стихійними лихами є зв'язок.

Кліматична зброя – міф чи реальність. Тайфуни, цунамі власними руками. Чому США та Росію звинувачують у тому, що вони керують погодою. А також справжні кліматичні війни між наддержавами. Все про аномальні сніги, дощі та часті тумани в Україні: чи не стала ненька піддослідним кроликом.

І звичайно відправляємося в український надсекретний об’єкт, який муляє око наддержавам у боротьбі за погоду.

Грудень 2014 року – Індійський океан, поштовхи магнітудою у 9,3 бали за шкалою Ріхтера. Поблизу острова Суматра виникає смертоносне цунамі: клькість загиблих понад 300 тисяч людей.

Серпень 2005 року – ураган Катріна у США, близко 2 тисяч загиблих.

Травень 2008 року – землетрус у провінції Сичуань, не менше 100 тисяч загиблих.

Січень 2010 – землетрус на Гаїті, понад 200 тисяч смертей.

11 вересня 2011 року – землетрус і цунамі у Японії, які спричинили аварію на АЕС Фокусіма, понад 20 тисяч загиблих.

Читайте такожУчені дізналися причину руйнування гігантського льодовика в Антарктиді

Наче звітність передової і хто винен у цих смертях? Тільки природа – подумає пересічний громадянин. А якщо усі ці трагедії, які відбулися за останні десятиріччя, не помста природи, а справа рук цілком конкретних людей із цілком конкретних країн?

Якщо всі ці тайфуни, цунамі, вітри - експеримент над стихіями і людьми, а за ширмою природних катаклізмів відбувається прихована боротьба за світове економічне панування.

Про кліматичну зброю розмови точаться давно. Одні кажуть, ніби вона є і давно випробовується. Інші – категорично заперечують. І тактика тримання рота на замку була б досить правильною з боку повелителів погоди. Погодьтеся, досить зручно виористовувати штучні смерчі, урагани, цунамі і, навіть, землетруси таємно, без оголошення війни, резолюції Радбезу ООН і різних політичних груп. Дослідники не сумніваються: хтось відчуває і застосовує смертоносну зброю.

Вперше метеорологічну зброю було застосовано ще під час Другої світової війни. За даними істориків німецька армія експерементувала із впливом радіохвиль на атмосферу. Після їхньої поразки усі матеріали з дослідженням дісталися Радянському Союзу та США.

Учені почали вивчати, як можна приборкати норовливу природу. Американці перші з успіхом просунулися у цьому питанні. Під час війни Індокитаю восени 1966 року вони під грифом «Секретно» проводять випробовування нової зброї.

У 1977 році ООН було розроблено конвенцію про заборону військового або будь-якого іншого ворожого використання засобів впливу на природнє середовище. У наступному році конвенція була підписана.

Але скільки б не підписували гучні міжнародні договори, жодні з них не захищають від агресора.

А геофізична зброя дає ворогу можливість цілими роками залишатися невпізнаваним і безкарним. Тому наддержави і надалі продовжували експерементувати, але в умовах повної секретності.

З якими силами грає людство, коли намагається загнати погоду у свою бойову обойму і використовувати природну стихію в якості зброї для воїн і конфліктів?

У 2013 році експерти ООН випустили доповідь про зміну клімату. Науковці прийшли до висновку: з 90-го року минулого століття глобальна середньорічна температура зросла приблизно на 0, 85 градусів. Якщо температура не переступить поріг у 2 градуси, планета зможе адаптуватися. Якщо ж потеплішає більше, ніж на 2 градуси, - серйозні проблеми неминучі.

Але так і залишається відкритим головне питання: чи усі катаклізми, які ми бачимо, - справа лише природня? Можливо, інколи в аномальних природніх явищах справді винен хтось конкретний?