REUTERS

Підвищення рівня кислотності океанських вод через попадання вуглекислого газу в Світовий океан у процесі людської діяльності вплине на морське життя, виявило велике міжнародне дослідження.

Як показують результати дослідження, що тривали вісім років, в якому взяли участь 250 науковців з різних країн, від викидів вуглекислого газу в океан особливо постраждає молодняк, передає Русская служба BBC.

Читайте такожУ США жителі потопаючого острова підтримують Трампа і не вірять у зміну клімату (фоторепортаж)

Відео дня

Наприклад, кількість мальків тріски, що виростають до дорослих особин, може скоротитися до чверті від нинішнього рівня, а то і зменшитися в 12 разів.

До такого висновку привели результати наукового дослідження програми BIOACID, яке здійснюється в Німеччині.

Брошура, яка узагальнює основні результати дослідження, буде представлена в листопаді учасникам переговорів на щорічній конференції ООН з питань кліматичних змін, яка цього року пройде в Бонні.

Автори звіту про біологічний вплив океанічного закислення кажуть, що деяким морським організмам зміни складу води можуть спочатку йти на користь, але опосередковано навіть вони можуть постраждати через зрушення у харчовому ланцюжку.

Крім того, дослідження показує, що зміни океанічного середовища в результаті підвищення рівня кислотності посиляться через глобальне потепління, забруднення навколишнього середовища, експлуатації прибережних зон, інтенсивного рибальства та використання сільськогосподарських добрив.