Ілюстрація / Reuters

Загальна температура поверхні Землі в 2016 році досягла рекордно високого рівня за 137-річну історію спостережень. Про це йдеться в звіті Національного управління з дослідження океанів і атмосфери США, опублікованому в четвер, 10 серпня. Температура зросла на 0,45-0,56 градуса порівняно з середнім показником, який фіксувався з 1981 по 2010 рік. Екологи пов'язують це з триваючим глобальним потеплінням і феноменом Ель-Ніньо, як пише DW.

Читайте такожПотепління клімату завадить злітати кожному третьому літаку - вчені

Крім того, середня температура на поверхні світового океану досягла рекордно високого рівня, перевищивши показник 2015 року на 0,01-0,03 градуси. Рівень світового океану також піднявся до рекордної позначки. У цілому цей показник виріс на 82 мм з 1993 року, коли його почали фіксувати з допомогою супутникових технологій.

Відео дня

Поряд з цим, почастішали тропічні циклони порівняно з середнім показником за період з 1981 по 2010 рік. Концентрація парникових газів в атмосфері в минулому році також досягла максимального рівня.

Раніше в червні президент США Дональд Трамп оголосив про вихід США з Паризької угоди по клімату, яке передбачає загальносвітові зусилля по боротьбі з глобальним потеплінням.