Ілюстрація / REUTERS

Державний департамент США надіслав ООН перше офіційне повідомлення про намір країни вийти з Паризького угоди по клімату. Про це повідомляється на сайті Держдепу.

При цьому у Держдепі повідомили, що США будуть продовжувати брати участь у засіданнях Організації Об'єднаних Націй з питань зміни клімату під час процесу виходу, який, як очікується, триватиме щонайменше три роки.

Читайте такожМакрон анонсував проведення саміту щодо кліматичних змін

Відео дня

Разом з тим, Вашингтон залишив за собою право знову приєднатися до угоди, якщо умови стануть "більш сприятливими" для американської сторони.

"Сполучені Штати підтримують збалансований підхід до кліматичної політики, яка знижує викиди, одночасно сприяючи економічному зростанню та забезпечення енергетичної безпеки", - йдеться в повідомленні Держдепу.

Нагадаємо, на початку червня президент США Дональд Трамп оголосив про вихід країни з Паризького угоди щодо протидії глобальному потеплінню.

Довідка УНІАНУгоду про зміну клімату було укладено 12 грудня 2015 року на Конференції ООН стосовно глобальних кліматичних змін. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед яких і Україна.

Угодою передбачено зобов'язання з обмеження викидів парникових газів з метою запобігання підвищенню температури повітря на планеті до кінця ХХІ століття у межах двох градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.