REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що у Парижі 12 грудня відбудеться саміт щодо кліматичних змін, метою проведення якого буде подальший прогрес у втіленні положень Паризької угоди про зміни клімату, узгодженої у 2015 році. Як повідомляє Reuters, про це президент Франції сказав за підсумками саміту країн "Великої двадцятки" у Гамбурзі.

Читайте такожG20 погодили декларацію саміту, врахувавши особливу позицію США по кліматуЗокрема, лідер Французької держави зазначив, що саміт проводитиметься з метою розгляду фінансових аспектів реалізації Паризької угоди. Він нагадав, що 12 грудня виповниться два роки з дня укладання в Парижі угоди про зміни клімату.

"З цієї причини я скликаю саміт, щоб здійснити подальші кроки у питаннях клімату, і зокрема в фінансовому плані", - заявив Макрон.

Відео дня

За його словами, метою саміту стане залучення приватних та державних коштів на реалізацію проектів, передбачених Паризькою угодою від 2015 року.

Довідка УНІАН.Угоду про зміну клімату було укладено 12 грудня 2015 року на Конференції ООН стосовно глобальних кліматичних змін. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед яких і Україна.

Угодою передбачено зобов'язання з обмеження викидів парникових газів з метою запобігання підвищенню температури повітря на планеті до кінця ХХІ століття у межах двох градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.